A tarlókezelés az idei évben megtapasztalt szárazság után kiemelt figyelmet érdemel. Nemcsak tápanyag utánpótlási és növényvédelmi szempontból fontos megelőző kezelés, de a talaj mikroorganizmusainak és ezáltal a talajélet visszapótlása szempontjából is.

Kiváló talajkondicionáló hatású szer az Amalgerol

A talajkezelés során nemcsak a tarlómaradványok lebomlásának gyorsítása fontos feladat, de az ekkor végzett okszerű kezelések megelőzhetnek veszélyes gombafertőzéseket, feltárhatnak tápanyagokat és olyan egészségi állapotba hozhatják a talajokat, amely megfelel a következő növény fejlődésének. 

 

Mikroorganizmusok visszapótlására egy jó alternatíva az Effektív Mikroorganizmus (EM) kultúra

A másik lényeges szempont, hogy a talajok víztartalmának drasztikus csökkenését a talajban élő mikroorganizmusok is igencsak megsínylették. Víz hiányában normál működésük leáll, jelentős részük el is pusztul. A mikroorganizmusok jelenléte a kulcs a megfelelő talajélet és ezáltal a talajban lejátszódó biológiai folyamatok megfelelő működéséhez. Hiányukban nemcsak a tarlómaradványok lebontása, de a következő kultúráknak szükséges tápanyagok feltáródása is lehetetlenné válik.

A huminsavak segítik a lebontási folyamatokat és támogatják a talajban élő mikroorganizmusokat

A tarlókezelés során különös figyelmet kell fordítani a megfelelő mikroorganizmusok visszapótlására. Mivel azok felszaporodásához a víz szintén elengedhetetlen nagyon oda kell figyelni az időjárás előrejelzésre és a megfelelő ütemezésre. A nyári kánikula és csapadékhiány remélhetőleg napokon, heteken belül megszűnik és az oly régóta várt eső is megérkezik, ami tökéletes körülményeket teremthet a tarlókezelésnek.

 

A Terra-Vita egy harmadik generációs baktériumkészítmény, kiváló talajkondicionáló tulajdonságokkal

A megfelelő hatás eléréséhez különböző szerek közt válogathatunk. Az ajánlott szereket megtalálhatjuk az értékesített növénykondicionáló és talajkondicionáló készítmények közt, melyeket IDE kattintava tudunk elérni.

 


HIRDETÉS


Címkék: , , , ,
Megosztás: