Részletes ismertető

A TerraVita mikrobiális preparátum, hosszú hatásspektrumú mikrobiális talajerő visszapótló és gyökérkondícionáló készítmény.

TerraVita egy folyékony multifunkcionális természetes talaj és gyökérkondicionáló anyag, a sikeres és egyszerű talajerő visszapótlásért, valamint a talajok megfelelő egészségi állapotának visszaállításáért, fenntartásáért.

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

 

TERRAVITA

Mikrobiális preparátum.

AKG-ban felhasználható termék

 

Részletes ismertető:

A TerraVita® egy folyékony multifunkcionális természetes talaj és gyökérkondicionáló anyag, a sikeres és egyszerű talajerő visszapótlásért, valamint a talajok megfelelő egészségi állapotának visszaállításáért, fenntartásáért. Összetevői nitrogén-megkötő és természetes növekedési faktorokat termelő új generációs fungisztatikus mikroszervezetek, enzimek és kelátok, amelyek felvehető tápanyagokat szabadítanak fel a szerves növényi maradványokból és a talajból. Olyan biostimulátorok, amelyek lendületes kezdeti fejlődést biztosítanak a növényeknek, az intenzív gyökérképződés által s melynek hatása hosszú időre kiterjedő. Azáltal, hogy folyamatos tápanyag ellátást nyújt (makro-mezo-mikroelem szinten is), függetlenül a negatív környezeti hatásoktól, (mint a magas UV sugárzás, a túl alacsony hőmérséklet, szárazság, extrém pH vagy EC), növeli a talaj és a gyökérzet általános egészségét, a növények stressztűrő képességét és lerövidíti egy esetleges stresszhatás utáni regenerálódási időt. Pozitívan hat a terméshozamra és minőségre. A jövő évi terméshozamok is jelentősen függenek a talaj mostani gondos kezelésétől.

 

 A TerraVita® komponensei nem érzékenyek a környezet N tartalmára, és magas szinten termelik a cellulitikus enzimeket alacsony, vagy nulla N szint mellett is. Normál esetben a természetes szármaradvány bontás hatékony működéséhez nagyon fontos a külső N formák jelenléte, alacsony külső nitrogén szint mellett a normál talajbaktériumok nem termelnek cellulitikus enzimeket, vagy elveszik a nitrogént a kultúrnövénytől. Terra Vita® használata esetében nem szükséges plusz mennyiségű AN, vagy UREA kijuttatása a hatékony mulcs kezeléséhez, szárbontáshoz, ezáltal maximális hatékonysággal hozzájárul a humuszképződési folyamatokhoz.

A TerraVita® széles hatásspektrumú, szelektíven ható fungisztatikus komponenseinek köszönhetően, nagymértékben megnő a növények természetes ellenálló képessége, ami távol tartja a gyökérzetet és a szártövet károsító gombabetegségeket (Fusarium, Phytium, Rhizoctonia,Verticillium, Peronospora, Monilia, Phodospharea, Venturia, Botrytis, Plasmopara, Puccinia, Alternaria, Slerotinia, Phoma, Fusicladium, Cercospora,). A talajkezelés időzítésénél figyelembe kell venni, hogy idő kell a mikrobák elszaporodásához és a hatékonysága nő az idő elteltével, nem pedig csökken. Így az időben való talajba juttatás félsiker. A jobb hatás eléréséért, bokrosodási időszakban, lombkezelésre BroccaVita® Fungisztatikus hatású mikrobiális preparátum használata ajánlott.

 

EGYÉB TULAJDONSÁGOK

  • SZERMARADÉKMENTESMENTES TECHNOLÓGIA, NEM SZENNYEZI A KÖRNYEZETET
  • ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 NAP
  • MÁS NÖVÉNYVÉDŐSZEREKKEL EGY MENETBEN KIJUTTATHATÓ ( KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ANTIBIOTIKUMOT TARTALMAZÓ KÉSZÍTMÉNYEK MINT A KASUGAMICIN VAGY A STREPTOMICIN)
  • A VEGETÁCIÓS IDŐSZAK VÉGÉIG KITERJEDŐ HATÁS
  • SPECIÁLIS FORMULÁJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN, A BAKTÉRIUMOK 98 %-A TÚLÉLI A KÖRNYEZET NEGATÍV PUSZTÍTÓ HATÁSAIT, EZZEL MAGASAN KITŰNIK A VERSENYTÁRSAI KÖZÜL

 

ALKALMAZÁS:

Felhasználható szántóföldi, kertészeti (zöldség, gyümölcs) kultúrákban egyaránt. 10-20 l/ha a talajba dolgozva vagy öntöző vízzel kijuttatva. Akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatás vesztés nélkül. Réz jelenlétének, direkt napfénynek és egyéb negatív természeti hatásoknak ellenálló készítmény. Gyomirtással egy menetben is kijuttatható, utána bedolgozandó, vagy megfelelő vízmennyiséggel beöntözendő! A hatás felgyorsítása érdekében, BioVita Activ® használata ajánlott TerraVita®-val egy menetben 20-50 l, mellyel gyorsabb mikroba felszaporodás érhető el.

 

Szántóföldi kultúrákban

A szántóföldi kultúrákban, TerraVita®, a tápanyagellátás optimalizálásával és a talajban lekötött tápanyagok felvehetővé tételével, növeli a terméshozamot és a termés minőségét, pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a kifejezetten a gyökérzónákhoz asszociált baktériumai segítségével erősíti a gyökérzet fejlődését és a gyökérzóna ideális tápanyagellátását.

Kijuttatás: 10 l/ha, vetés előtt, magágy előkészítéskor, a talaj felső 5-10 cm rétegébe bedolgozva, 200-300 l vízzel, akár gyomírtással egy menetben.

 

Gyümölcs termesztésben

A gyümölcs termesztésben, a TerraVita® pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a gyökérzet jó állapotát, a gyökérzóna optimalizálását, a tápanyag felvételt és Fungisztatikus összetevőinek köszönhetően ellenállóvá teszi a gyökérzetet és a növényeket a talajból támadó betegségekkel szemben. Egy szezonban egy kezelés elég az őszi talajművelés, a nyesedék talajba dolgozása előtt. Kiváló és gyors nyesedék lebontó hatással rendelkezik.

Kijuttatás: 10-20 l/ha 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva.

 

Zöldség termesztésben

A zöldség termesztésben, a TerraVita® javítja a talaj tápanyag szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyag felvételét, növeli a stabilitást, a szárazságtűrést és a termény tárolhatóságát. Egy szezonban egy kezelés elég a vetőágy előkészítése előtt. Nagymértékben csökkenti a palántadőlés és a késői tőelhalás esélyét. Lerövidíti a vetésforgót, biztonságosabbá teszi a monokultúrás termesztést. Burgonyánál több csíra tör felszínre, nagyobb gyökér és hajtásrendszer képződik. Paradicsom esetében megelőzi a palántadőlést, a gyenge állományfejlődést. Javítja a táblán belüli homogenitást, jelentősen csökkenti a gyökérparásodás kockázatát. Paprikánál megelőzi a palántadőlést és a kései gyenge fejlődést, csökkenti a késői tőelhalás kockázatát.

Kijuttatás: 10-20 l/ha 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva. Palánta nevelésben is használható 300-500 ml/1000 l öntözővízzel.

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

Technológiai ajánlások

 

Gyümölcs

 

Burgonya

 

Paradicsom

 

Paprika

 

Hagyma

 

Káposzta, Karfiol, Brokkoli

 

Gyökérzöldség

 

Uborka

 

Szamóca

 

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

 

 

Megosztás: