Részletes ismertető

Természetes humusz ásványból kivont koncentrált huminsavat tartalmazó növénykondicionáló készítmény.

 

Webshopos vásárlási lehetőség itt

vagy

Nagytételes vásárláshoz kérjen ajánlatot itt

 

 

 

Humic Alpha

Természetes humusz ásványból kivont koncntrált huminsavat tartalmazó növénykondicionáló készítmény. A Humic Alpha-ban található fulvosavak mint egy vivö anyagként szolgálnak, mely által javul a tápanyagok felvétele, valamint a növény jobban hasznosítja azokat.

 

Sűrűség: 1,1 +/- 0,1 kg/dm3
Beltartalmi értékek w/w % Gramm/liter
Huminsavak (k-humátként) 7,3 76,65
Szervesanyag tartalom 12 126
Kálium (K2O) 2,5 26,25
Fe 0,1 1,05

 

A huminsavaknak nélkülözhetetlen szerepük van a növény tápanyag-gazdálkodásában, a mikro- és makroelemek felvételében,ezek bazipetális és akripetális mozgásában. Oxigénszállítóhatásuk a növény egész anyagcseréjét segítik. Lombtrágya formájában a fulvosavak például maradéktalanul képesek bármilyen PH-érték mellett felszívódni. A levélfelület felső epidermiszén átjutva egészen a sejtfal membránjait megcélozva segít bármilyen stresszfaktor során. Erösítik a növény immunrendszerét, növelik a gyökértömeget, valamint javítják a gyökér regenerálódó képességét. A fulvosavak elösegítik a növényvédöszerek beépülését.

A huminsavak, fulvosavak szerepe nélkülözhetetlen a növény tápanyag gazdálkodásában, a mikro és makroelemek felvételében, felszívódásában. A fulvosavak bármely pH érték mellett képesek kifejteni hatásukat, felszívódásukat a pH nem befolyásolja.

A szántóföldi kultúrák esetében a virágzás idöszakában esetlegesen fellépö fényhiány is magas termésveszteséget okozhat. A fulvosavak növelik a klorofilltartalmat a növényben, ezáltal a fényhiányosabb, fényszegényebb idöszakokban is aktivizálja a fotoszintézist. 

Felhasználható:

SZÁNTÓFÖLDI KULTÚRÁK
2-4 liter/ha mennyiségben ajánlott

Öszi kijuttatás: öszi vetésü kultúrnövényeink esetében a gyökérképzödés – télállósság fokozására, a P és K elemek beépülésének javítására.

Tavaszi kijuttatás: a tenyészidőszak alatt háromszor ajánlott a kezelés (virágzás előtt, terméskötéskor, és az érési fázisban) 250l/ha vízmennyiséggel, állománypermetezéssel kijuttatva.

Növényvédő szerekkel együtt kijuttatható, de kijuttatás előtt mindig készítsen keverési próbát. Az alkalmazásokkal és referenciákkal kapcsolatban forduljon bizalommal szakembereinkhez.

Alkalmazásának elönyei:

Növeli a klorofiltartalmat, ezzel fényszegényebb időszakban is aktivizálja a fotoszintézist.
A sejten belül redukálódik a protoplazma-viszkozitás, nő a növény nedvességállománya, ezzel képes befolyásolni a szárasságtűrést.
A fulvosavak hordozóként funkcionálva képesek belépni a sejtfalba, ezzel segítve a kontaktszerek hatását.
Vele együtt kijuttatott tápanyagok adszorpciós kötésekkel kapcsolódnak a huminsavakhoz, így segítik bármilyen hiánytünet kezelését.
A fulvosav természetes antivirális és antibakteriális hatású.
A mikroelemek arányai, valamint a fulvosav, indirekt módon erősítik a növény immunrendszerét.
A természetes fulvosav növeli a gyökértömeget, és javítja a gyökér regenerálódóképességét.
A fulvosav mint a természet egyik legerősebb elektrolitképzője gyorsítja, javítja az anyagcsere-folyamatokat.
A fulvosav és a mikroelem-komplexek növelik a kloroplasztiszok aktivitását, így a növény fényszegény helyeken is jobban hasznosítja a fényt. 

ÉVI és MVI : 0 nap 

Megosztás: