Részletes ismertető

 

 

Természetes humusz ásványból kivont koncentrált huminsavat tartalmazó növénykondicionáló készítmény.

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

Humic Alpha

Természetes humusz ásványból kivont koncntrált huminsavat tartalmazó növénykondicionáló készítmény. A Humic Alpha-ban található fulvosavak mint egy vivö anyagként szolgálnak, mely által javul a tápanyagok felvétele, valamint a növény jobban hasznosítja azokat.

 

Sűrűség: 1,1 +/- 0,1 kg/dm3
Beltartalmi értékek w/w % Gramm/liter
Huminsavak (k-humátként) 7,3 76,65
Szervesanyag tartalom 12 126
Kálium (K2O) 2,5 26,25
Fe 0,1 1,05

 

A huminsavaknak nélkülözhetetlen szerepük van a növény tápanyag-gazdálkodásában, a mikro- és makroelemek felvételében,ezek bazipetális és akripetális mozgásában. Oxigénszállítóhatásuk a növény egész anyagcseréjét segítik. Lombtrágya formájában a fulvosavak például maradéktalanul képesek bármilyen PH-érték mellett felszívódni. A levélfelület felső epidermiszén átjutva egészen a sejtfal membránjait megcélozva segít bármilyen stresszfaktor során. Erösítik a növény immunrendszerét, növelik a gyökértömeget, valamint javítják a gyökér regenerálódó képességét. A fulvosavak elösegítik a növényvédöszerek beépülését.

A huminsavak, fulvosavak szerepe nélkülözhetetlen a növény tápanyag gazdálkodásában, a mikro és makroelemek felvételében, felszívódásában. A fulvosavak bármely pH érték mellett képesek kifejteni hatásukat, felszívódásukat a pH nem befolyásolja.

A szántóföldi kultúrák esetében a virágzás idöszakában esetlegesen fellépö fényhiány is magas termésveszteséget okozhat. A fulvosavak növelik a klorofilltartalmat a növényben, ezáltal a fényhiányosabb, fényszegényebb idöszakokban is aktivizálja a fotoszintézist. 

Felhasználható:

SZÁNTÓFÖLDI KULTÚRÁK
2-4 liter/ha mennyiségben ajánlott

Öszi kijuttatás: öszi vetésü kultúrnövényeink esetében a gyökérképzödés – télállósság fokozására, a P és K elemek beépülésének javítására.

Tavaszi kijuttatás: a tenyészidőszak alatt háromszor ajánlott a kezelés (virágzás előtt, terméskötéskor, és az érési fázisban) 250l/ha vízmennyiséggel, állománypermetezéssel kijuttatva.

Növényvédő szerekkel együtt kijuttatható, de kijuttatás előtt mindig készítsen keverési próbát. Az alkalmazásokkal és referenciákkal kapcsolatban forduljon bizalommal szakembereinkhez.

Alkalmazásának elönyei:

Növeli a klorofiltartalmat, ezzel fényszegényebb időszakban is aktivizálja a fotoszintézist.
A sejten belül redukálódik a protoplazma-viszkozitás, nő a növény nedvességállománya, ezzel képes befolyásolni a szárasságtűrést.
A fulvosavak hordozóként funkcionálva képesek belépni a sejtfalba, ezzel segítve a kontaktszerek hatását.
Vele együtt kijuttatott tápanyagok adszorpciós kötésekkel kapcsolódnak a huminsavakhoz, így segítik bármilyen hiánytünet kezelését.
A fulvosav természetes antivirális és antibakteriális hatású.
A mikroelemek arányai, valamint a fulvosav, indirekt módon erősítik a növény immunrendszerét.
A természetes fulvosav növeli a gyökértömeget, és javítja a gyökér regenerálódóképességét.
A fulvosav mint a természet egyik legerősebb elektrolitképzője gyorsítja, javítja az anyagcsere-folyamatokat.
A fulvosav és a mikroelem-komplexek növelik a kloroplasztiszok aktivitását, így a növény fényszegény helyeken is jobban hasznosítja a fényt. 

ÉVI és MVI : 0 nap 

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

Megosztás: