A meleg párás időben rendkívüli módon elszaporodó levéltetvek hatásos ellenszerét vizsgáltuk a csalán és neem olaj tartalmú Balance System Product Family L&S Lomb készítmény személyében.

A levéltetvekkel teli, még bimbós rózsát egyszer kezeltük le a Balance System Product Family L&S Lomb 3%-os oldatával. Az oldat elkészítése rendkívül egyszerű: 3 dl BSPF L&S Lomb-ot vízzel 10 literre töltjük fel, illetve a mi esetünkben az 1 literes kézi permetezőbe 30 ml BSPF L&S Lomb került és ezt töltöttük fel vízzel.

Kezeletlen rózsa

Mivel a BSPF L&S Lomb rendkívül jól oldódik a vízben az elkészítés során semmiféle “trükkre” sincs szükség. Ezt igazán azok tudják értékelni, akik használtak már neem olajat és próbálták azt oldatban tartani, emulgeálni. Itt erre nincs szükség, a szer készítői megoldották helyettünk a neem olaj problémáját.

A kiszórás alapos volt, a levelek fonákára is bőségesen került a permetből. Különös figyelmet szenteltünk a friss hajtásokon és bimbókon tanyázó levéltetű telepekre.

 

Balance System Product Family® L&S LOMB – Neem olaj és gyógynövény tartalmú növénykondícionáló
Aki használt már Neem olajat, az tudja, hogy milyen hatásos a rovarkártevők ellen, de azt is tapasztalta, hogy mennyire nehéz és körülményes a Neem olajas permetet elkészíteni.
A Balance System Product Family® L&S LOMB növénykondícionáló ezt remekül megoldja, a benne lévő Neem olaj nem csapódik ki és bámulatosan jól hasznosul!

A kezelést követő pár nap folyamán látszólag semmi sem történt, illetve annyi, hogy láthatóan nem lett több levéltetű. Az eredmény 2 hét múlva jött igazán elő.

A kezelt részekről és a kezelt rózsatövekről a levéltetvek teljesen eltűntek.

E mellett megmutatkozott a BSPF L&S Lomb növénykondicionáló hatása is: a bimbók száma szinte megduplázódott és a kezelt rózsák virágba borultak, míg a kezelést nem kapó pórul járt tövek még mindig nem kezdtek el virágozni.

 

Balance System Product Family L&S Lomb kezelés után
Megsokszorozódó bimbók és virágok, levéltetvek nélkül

Rózsáink szépek, egészségesek és élénk színűek, a levéltetvek pedig láthatóan messzire elkerülik őket.

A Balance System Product Family L&S Lomb növénykondicionáló nem fog hiányozni a rózsakezelésünk kelléktárából, és a gyártó által javasolt 2 – 3 hetes ciklusokban folyamatosan használni fogjuk.

Teszük mindezt növényeink boldogságára és a levéltetvek szomorúságára:)

 


HIRDETÉS


Címkék: , ,
Megosztás: