A hazai fejlesztésű Natur Biokal termékcsalád azon túl, hogy növénykondicionáló készítmény, gombagátló és rovarriasztó hatással is rendelkezik. Alapanyaga hazai termálvíz, melyben gyógynövényeket áztatnak, továbbá illóolajokat, biohumusz-eszenciát és fahamut adnak hozzá.

 

 

A termékek biotermesztésben is használhatóak, az egész tenyészidőben, ÉVI: 0 nap.

A Natur Biokal 01 a kertészeti és a szántóföldi növények támogatója. 5%-os dózisban, 7-10 naponta kijuttatva egészséges, jól fejlődő növények termeszthetőek.

A Natur Biokal 02 fahamuval kiegészítve a fás szárú növények fejlődéséhez járul hozzá. 5%-os-dózisban, 7-10 naponta kijuttatva gombagátló és rovarriasztó hatással bír.

A Natur Biokal 01M megemelt gyógynövénytartalmú, így még jobb a rovarriasztó hatása. Levélre 5%-os dózisban, talajra permetezve, majd belocsolva a talajlakó kártevők ellen 10 l/ha mennyiségben 10 naponta kell kijuttatni.

A gazdák tapasztalata a termékkel kapcsolatban
Papp István, Zákányszék: Az őszi betakarítású répában lisztharmatfertőzés nem volt. A termék használatával 2 növényvédelmi kezelést kihagyhattunk. A növény ellenálló képessége, a tápanyagfelvevő képessége sokkal jobb, ránézésre teli van élettel a növény.

Kopaszné Éva, Mórahalom: A késő őszi felszedésű hagyma esetén régóta használjuk a terméket a csapadékos, állandó párás, ködös, nehezen felszáradó időszakban, a peronoszpóra elleni védelemben óriási segítséget jelent.

Sipos József, Földeák: Őszi búzában közel 10%-kal több termést takarítottunk be a Natur Biokal 01 termékkel kezelt területen. Fejlett, egészséges növény, haragoszöld szín, erősebb szövetállomány jellemzi. A szárazságtűrése is tovább tartott a Biokalnak köszönhetően.

Szunyogh Attila, Zákányszék: Botritiszre érzékeny szamócafajtát termesztünk, tavasszal megjelentek a tünetek, a Biokal növénykondicionáló rendszeres használatával a fertőzés nem terjedt tovább.

A CPR Európa Kft. petricsészés agar-agar tenyészeten 2 héten keresztül vizsgálta a Natur Biokal 01 hatását Fusarium graminearummal szemben. Az alábbi ábrán látható, hogy a kezeletlen petricsészéhez képest a Natur Biokal 01 5%-os kezelése 91,5%-ban gátolta a Fusarium graminearum fejlődését.

 

Natur Biokal 01 növénykondicionáló készítmény biológiai hatásvizsgálata Fusarium graminearummal szemben.

 

Forrás: AgrárUnió


HIRDETÉS


Címkék: , , , ,
Megosztás: