A nyári szezonban egyre fokozódó veszélyforrás a jégverés és a viharkár. Felkészülhetünk rá növénykondicionáló készítmények – például az Amalgerol, vagy a TRAINER – segítségével.

A szélsőségessé vált időjárás következménye, hogy hirtelen lecsapó viharok, jégesők veszélyeztetik a termesztett kultúrnövényeket. A növényállományok ilyenkor erőteljes károkat szenvednek, amellyel nem csak a növények asszimilációs felülete csökken, hanem a keletkező sebzések utat nyitnak különböző kórokozók fertőzésének is. A jégeső károsítását csak nehezen heverik ki a növények. Szőlő és gyümölcs kultúrákban fokozottabb a következmény, ugyanis a következő évben termő hajtások és vesszők is károsodhatnak, amely még a jövő évi termést is veszélyezteti.

 

Amalgerol kezelés

A vihar- és jégeső okozta károk enyhítésére alkalmazzuk az Amalgerol® 3-4 l/ha dózisát réz készítménnyel kombinációban.

Súlyos jégkár kezelésére és regenerálására alkalmas az Amalgerol

A viharstressz utáni Amalgerol® permetezés következtében a növények tápanyagfelvétele megnő és a növények gyorsabban heverik ki a viharok okozta káros hatásokat. A regenerálódáshoz további segítséget nyújtanak az Amalgerol®-ban található olyan növényi hormonok (auxin, gibberellin), amelyek révén a növényeket a készítmény erőteljes növekedésre serkenti és így a viharok okozta sebek hamarabb gyógyulnak és a növény erőteljes növekedésnek indul.

 

Az AMINORET® technológia bevetése

 

Aminosav alapú készítmények közül a TRAINER kiváló hatású növénykondicionáló a jégverés utáni stressz leküzdésére és a növényi regenerálódásra.

 

Megelőzésként is javasolt a kijuttatása 3-4 l/ha mennyiségben, 0,2-0,4 %-os töménységben, a vegetációs időszakban 2-4 alkalommal kipermetezve. Alkalmazása a BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

 

A TRAINER aminosav- és glükózsavbázisú szerves lombtrágya, melyet 100% növényi enzimatikus hidrolízissel (sörgyártási technológia) állítanak elő. A szerves nitrogén és aminosav kombinációjának köszönhetően kezelés hatására a növény látványos és lendületes fejlődésnek indul. Az aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül, és a növényi szervekben néhány órán belül kifejti hatását. A szerves nitrogén és aminosav hatására a növény természetes ellenálló képessége jelentősen növekszik.

TRAINER hatására a a növény regenerálódása gyorsabb és eredményesebb

A jégverés okozta abiotikus stresszhelyzetre a növény regenerálódása gyorsabb és eredményesebb. A kezeléseket minden esetben az esti vagy a hajnali órákban kell elvégezni. A TRAINER a leggyakrabban használt növényvédő szerekkel, műtrágyákkal keverhető, kivétel az olaj vagy olajbázisú rovarölő, gombaölő szerek, dodin-hatóanyagú termékek.

 

A TRAINER-t alkalmazhatjuk a szintén aminosav alapú SCUDO-val, ami magas réztartalmával megakadályozza a gombás betegségeket okozó mikroorganizmusok meleg, párás környezetben történő felszaporodását.  

Aminosav- és glükonsavbázisú lombtrágya rézzel. Hatására
a gombás és baktériumos betegségek nem képesek a növényen megtelepedni

Bár van megoldás a jégverés utáni kár enyhítésére, ne feledjük, hogy a megelőzés mindig hatékonyabb megoldás.

 


HIRDETÉS


Címkék: , , ,
Megosztás: