A folyamatosan változó környezeti tényezők hatására a növénytermesztők olyan új módszerek bevezetésével törekednek a fenntartható mezőgazdaság megteremtésére, mint a digitalizáció, a precíziós gazdálkodás bevezetése, a környezet tudatosság előtérbe helyezése, új módszerek alkalmazása a növény táplálás folyamán.

 

A folyamatos növényvédőszer hatóanyagok kivonásával olyan alternatív megoldásokat kell a gyártóknak a termelők számára nyújtani, melyekkel környezettudatosan, a termelés biztonságát elősegítve tudják a gazdálkodásukat tovább folytatni. Az AlphaPlant-nál törekednek az innovatív, új termékek bevezetésére, melyek megoldást jelenthetnek a növénytermesztésben felmerülő nehézségekre.
Ilyen termék a Humic Alpha, a 2021.év új fejlesztése, egy természetes humusz ásványból kivont koncentrált huminsav-at tartalmazó növénykondicionáló készítmény.

 

A Humic Alpha több, mint 7% huminsav tartalma – mely kálium-humát formában van jelen – igen jelentősnek számít a piacon lévő konkurensekhez képest. A nagyszerűsége és felhasználhatósága az egyszerűségében rejlik. Amint tudjuk, a huminsavak, fulvosavak szerepe nélkülözhetetlen a növény tápanyag gazdálkodásában, a mikro- és makroelemek felvételében, felszívódásában.

 

A huminsav és fulvosav oxigénszállító hatása a növény egész anyagcseréjét segíti. Lombtrágya formájában a fulvosavak például maradéktalanul képesek bármilyen PH-érték mellett felszívódni. A levélfelület felső epidermiszén átjutva egészen a sejtfal membránjait megcélozva segít bármilyen stresszfaktor során. Erősítik a növény immunrendszerét, növelik a gyökértömeget, valamint javítják a gyökér regenerálódó képességét.

 

A huminsav-nak nem csak levélen, de talajon keresztül is van hatása. A talajban serkenti az ott élő mikroorganizmusok működését, valamint a növények gyökérképződését. A megfelelő gyökeresedés eredményeként a növények nagyobb felületen, több tápanyagot, vizet képesek a talajból kinyerni és felvenni.

 

A szántóföldi kultúrák esetében a virágzás időszakában esetlegesen fellépő fényhiány is magas termésveszteséget okozhat. A fulvosavak növelik a klorofilltartalmat a növényben, ezáltal a fényhiányosabb, fényszegényebb időszakokban is aktivizálja a fotoszintézist

 

A Humic Alpha növénykondicionáló készítmény használatának előnyei

 

• Növeli a klorofill tartalmat, ezzel fényszegényebb időszakban is aktivizálja a fotoszintézist.
• A sejten belül redukálódik a protoplazma-viszkozitás, nő a növény nedvességállománya, ezzel képes befolyásolni a szárasságtűrést
• A fulvosavak hordozóként funkcionálva képesek belépni a sejtfalba, ezzel segítve a kontaktszerek hatását.
• Vele együtt kijuttatott tápanyagok adszorpciós kötésekkel kapcsolódnak a huminsavakhoz, így segítik bármilyen hiánytünet kezelését.
• A fulvosav természetes antivirális és antibakteriális hatású.
• A mikroelemek arányai, valamint a fulvosav, indirekt módon erősítik a növény immunrendszerét.
• A természetes fulvosav növeli a gyökértömeget, és javítja a gyökér regenerálódóképességét.
• A fulvosav mint a természet egyik legerősebb elektrolitképzője gyorsítja, javítja az anyagcsere-folyamatokat.
• A fulvosav és a mikroelem-komplexek növelik a kloroplasztiszok aktivitását, így a növény fényszegény helyeken is jobban hasznosítja a fényt.


HIRDETÉS


Címkék: , , , ,
Megosztás: