A BIOREMIQ 100 %-ban természetes, hazai fejlesztésű és gyártású növénykondicionáló és talajregeneráló készítmény, a gyepkezelés és füvesítés kiváló alternatívája.

A BIOREMIQ technológiától függően vízzel hígítva és töményen egyaránt használható. Kombinálható egyéb növényvédőszerekkel (kivéve baktérim-és gombaölő, valamint totális szerek), így a gyepkezelés és füvesítés során is nagy hasznát vehetjük.

A BIOREMIQ egy magyar innováció, amely a BiokontrollHungária ökológiai tanúsító rendszere által is minősített. A BIOREMIQ komplexitásának köszönhetően több területen is felhasználhatjuk: 

  • Kertek/Parkok füvesítés előtti talajjavítására
  • A telepített gyep egészségének megőrzésére
  • A károsodott fű állapotának javítására.

 

Eljött a Tavasz, ez az egyik évszak amikor belevághatunk a kertünk füvesítésbe, rendbetételébe. Ilyenkor gyorsabb, látványosabb a fű növekedése, bebokrosodása, mert a nappalok hosszabbodnak és gyorsan melegednek könnyebb a magágyat előkészíteni a téli csapadéknak köszönhetően a talajjavító tápanyagozást ilyenkor is célszerű elvégezni.

 

Ha a gyepszükségletei ki vannak elégítve, akkor nem betegszik meg!

 

Jelen helyzetünkben az egyik leggyakoribb probléma, amivel napi szinten találkozhatunk az a gombásodás:

Mitől alakul ki gombásodás?

A gyepfelületen jelentkező gombásodások kialakulásához és elterjedéséhez két fő körülmény járulhat hozzá:  a talaj állapota és  a vízellátás eltérései.

A talaj szerkezete, összetétele és minősége, tápanyag tartalma, valamint pH értéke és esetleges fertőzöttsége is eredményezheti különböző gombafajok megjelenését (pl. antraknózis, levélfoltosság, dollárfolt, torsgombás pusztulás, pitiumos tőrothadás).

A nem megfelelő időben és mennyiségben alkalmazott öntözés, vagy nagy mennyiségű csapadék (amely nem képes a gyepfelületről időben távozni) kifejezetten kedvez a gombás betegségek megtelepedésének és további terjedésének. A gombás eredetű gyepbetegségek sokfélék és egyszerre akár több is jelentkezhet, ugyanakkor nagy részük a teljes gyógyulás nélkül képes ideiglenesen tünetmentessé válni.

 

A MEGOLDÁSA BIOREMIQ

A BIOREMIQ rendszeres használata javítja a talaj szerkezetét és kémiai összetételét, valamint helyreállítja a mikrobiológiai talajéletet.

Humuszanyagai növelik a fű/gyep aszálytűrő képességét, mérséklik az intenzív napsugárzás káros hatásait, illetve megakadályozzák a gomba-és baktériumfertőzések kialakulását.

A fű gyökérzete erősödik, színe élénkebb lesz, a kártevőkkel szemben sikeresen veszi fel a harcot.

A műtrágya felhasználását csökkenthetjük, idővel ki is válthatjuk, ezáltal a költségeinket optimalizálni tudjuk.
Telepített öntözőrendszerbe adagolható.

 A BIOREMIQ adagolása

100 m2-ként ½ liter, vagy nagyon leromlott talajszerkezet, rossz állapotú gyep esetén 100 m2/ 1liter BIOREMIQ készítményt használjunk minden, vagy minden második nyírás után.

 

KIJUTTATÁSA

Ajánlatos gépi permetezővel felvinni a gyep felületére, füvesítés esetén pedig a vetés előtt a talajba forgatni.

Fenntartó kezelés esetén az öntöző rendszeren keresztül is kijuttatható.


HIRDETÉS


Címkék: , , ,
Megosztás: