A mezőgazdasági termesztésben elterjedt, kizárólag műtrágya-használatra és növényi élősködők mérgezésére épülő konvencionális technológia a talajélet fokozatos pusztulását, a biológiai sokszínűség (biodiverzitás) csökkenését eredményezi, ezért már rövid távon sem fenntartható.

Az AMINORET® szermaradékmentes technológia a változó piaci és gazdasági környezet kihívásaira nyújt megfelelő választ. Az AMINORET® technológia a talaj termőképességének megőrzésére és a növények természetes védekező rendszerének erősítésére épülő technológiai modell, mellyel a növényt károsító baktériumos, gombás és vírusos növénybetegségek, valamint a rovarkártevők túlszaporodása ellen lehet fellépni. Célja, hogy megismertesse a BioRacionális növényvédelmi gyakorlat lépéseit.

Az AMINORET® BioRacionális technológia RETard AMINOsavakra épülő növényvédelmi modell, nem más, mint eszköztár a kockázatokat rejtő és nem fenntartható konvencionális technológiák fokozatos felváltására.

A modell lehetőséget teremt a tiszta, jóízű, egészséges élelmiszer költséghatékony termesztésére, ezzel megteremti az alapját a hosszú távon is fenntartható mezőgazdaságnak.

Az AMINORET ® szermaradékmentes technológia a termelők integrálására is alkalmas, az így megtermelt egységes árualappal javítható a magyarországi kertészet hazai és külpiaci versenyképessége, bővíthetők az értékesítési csatornák.

A technológia három alappillére a

(1) gazdag talajélet

(2) erős növényi immunrendszer

(3) szelíd növényvédelem biostimulátorok alkalmazásával

Ha többet szeretne tudni az AMINORET® szermaradékmentes technológiáról, kattintson ide

A bogyós gyümölcsök AMINORET® technológiáját megtalálja itt

 

Forrás: Hortiservice

 


HIRDETÉS


Megosztás: