Napjainkban a klímaváltozás mind erősebb hatásokkal jelentkezik és ez rendkívüli módon megnehezíti a gazdálkodók dolgát. A termelés szempontjából fontos az állandó minőség, valamint szermaradvány mentesség. A növényeket érő stresszhatások kivédése és ezzel ezen igények biztosítása mára már elképzelhetetlen biostimultorok alkalmazása nélkül.

 

A biostimulátorok nem új találmányok, már évek óta rendelkezésre állnak a növénytermesztők palettáján. Bár kezdetben a tünetkezelés eszközeiként tekintettek rájuk és elsősorban a gyengébb kultúrák erősítésére és feljavítására korlátozódott használatuk. Napjainkban a technológia és a szerek is sokat fejlődtek és egy professzionális termelő termesztés technológiájában már magától értetődően szerepelnek a biostimulátorok.

 

A biostimulátorok alkalmazásával kivédhetőek a hektikus időjárás okozta stresszhelyzetek csakúgy, mint a kártevők, vagy a szermaradványok által okozott hatások, mivel a biostimulátorok a növény élettani folyamatainak szabályozását segítő komplex készítmények. A velük kezelt a kultúra ellenálló képességét nagymértékben javíthatjuk, és ezek mellett tovább növelhető az egyéb imputanyagok hasznosulásának aránya is.

 

Fontos, hogy a korábbi eredményeket, tapasztalatokat és adatokat rögzítsük, azokat folyamatosan monitoringozzuk. Ezek elemzésével és figyelembe vételével lehet megtenni a biostimulátorokhoz tartozó komplex technológiai ajánlásokat. Szem előtt kell tartani, hogy a legjobb készítmény is csak az ismert cél és termesztési körülmények figyelembevételével képes kifejteni a tökéletes hatást, ez teszi lehetővé egy-egy termék hatékonyságának maximális kihasználását.

 

A kiszámíthatatlan időjárás által okozott kritikus helyzetek kezeléséhez és kivédéséhez bevetett biostimulátorok létjogosultsága ma már senkiben sem merül fel kérdésként.


HIRDETÉS


Címkék: , , , , ,
Megosztás: