Részletes ismertető

.

A Natur Biokal 02 tisztán természetes kivonat, mely fokozza a növények életerejét, a növekedéshez szükséges összes tápanyagot biztosítja mindenfajta növény részére

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

 

NATUR BIOKÁL 02

Alapanyagok:

Biohumusz vizes kivonata: 40,00 m/m (%), Fahamu vizes kivonata: 10,00 m/m (%), Gyógynövények vizes kivonata: 45,00 m/m (%), Illóolajok: 5,00 m/m (%)

Hatóanyag tartalom:

makro- és mikroelemek, tápanyagok,
aminosavak,
más szerves savak,
gyökér növekedését serkentő anyagok,
enzimek,
fehérjék,
vitaminok,
ásványi anyagok: kationok (1007,30 mg/l) és anionok (2240,70 mg/l) 

Felhasználás:

Szántóföldi növények levélkezelésére 10-20 l/ha mennyiségben, 10 %-os töménységben, – kertészeti növények levélkezelésére – zöldségfélékben általában 5-6 %-os, hüvelyes zöldségfélékben 5-7 %-os töménységben, – gyümölcsfákban, szőlőben 7-10 %-os, bogyós gyümölcsűekben 6-7 %-os töménységben, – balkon növényekben 5-7 %-os töménységben, – hajtatott és szabadföldi dísznövények, díszfaiskola – levélkezelésére 5 %-os töménységben, a tenyészidőszak folyamán, 3 hetente, – öntözésére 10 %-os töménységben, a tenyészidőszak folyamán havonta egyszer, – magról vetett szántóföldi és kertészeti kultúrák magcsávázására 0,1 liter készítmény + 0,4 liter víz/10 kg mag töménységben. A kezelésre az egyes fajták nem azonos módon reagálnak, ezért célszerű előzetes próbát végezni, vagy szaktanácsadó segítségét igénybe venni.

Ökotermesztésben engedélyezett

 

NATUR Biokal 02 Természetes növényerősítő és növényvédő szer

Egyszerű természetes megoldás a növények életerejének fokozására és védelmére!

A Biokal 02 tisztán természetes kivonat, mely fokozza a növények életerejét, a növekedéshez szükséges összes tápanyagot biztosítja mindenfajta növény részére, és nem műtrágya. 100 %-ban organikus termék, biztonságos a növények és az állatok számára, és úgy fejlesztettük ki, hogy használjon a természetes környezetnek, ezzel csökkentse a költséges műtrágyák felhasználását. A Biokal 02-őt hígításra kész oldat formájában palackoztuk, készen az egyszerű és azonnali használatra. Erősen koncentrált, így könnyű és költséghatékony módja egészségesebb és élénkebb növények nevelésének.

 

Javasolt felhasználások:

 

1.) Lombtrágyázás

Meglepő módon a növények sokkal hatékonyabban veszik fel a tápanyagokat a levelekben található sztómákon (növényi pórusokon), mint a gyökereken keresztül. A növésben lévő növényeinek nagy lökést adhatunk, ha azokat meghatározott időközönkénti Biokal 02 természetes lombtrágyát tartalmazó oldattal permetezzük.

Nem csak általános roboráló szerként alkalmazható, hanem jó módszer arra, hogy stresszes, fáradt, vagy beteg növényeinket azonnal stimuláljuk és újraélesszük.

 

Tények a lombtrágyákkal kapcsolatban:

Vizsgálatok kimutatták, hogy a leveleken át történő táplálás 8-10 szer hatékonyabb lehet, mint a talajon keresztül történő.
A levéltrágyaként alkalmazott anyagok akár 90 %-a, kevesebb mint egy órán belül eljut a növény gyökereihez.
A lombozaton keresztül történő táplálás hatékony módja annak, hogy a talaj hiányosságait és a tápanyagokban szegény talajból történő tápanyagfelvételt kompenzálja.
Így a Biokal 02 leghatékonyabb és leggazdaságosabb alkalmazási módszere a lombozatra történő permetezés. Ezt több alkalommal kell ismételni, lehetőleg 3 hetes időközönként.

A növény teljes növekedési ciklusa főbb állomásai során (pl. csírázás-kelés, gyökér- és levélfejlődés, bokrosodás, szárasodás, virágzat megjelenése (bimbóképződés), virágzás, termés-magérés) biztosítani kell a megfelelő tápanyagellátást, annak érdekében, hogy a kezelt növény a legoptimálisabb módon fejlődjön.

A permetezést akár egy egyszerű porlasztós palackkal is elvégezhetjük. Kis kertekben a Biokal 02 oldat megfelelő hígításban kézi vagy háton hordozható permetező berendezéssel is kihordható.

 

2.) Talajjavítás

Általában a kikelés előtt általános kondicionálóként alkalmazva javítja a talaj öko-egyensúlyát.

Olyan tényezők, mint például a savas eső, a mezőgazdasági vegyszerek és ugyanazon kultúra ismételt termesztése károsíthatják a talajt és ellehetetleníthetik az alapvető mikroorganizmusok növekedését.

A Biokal 02 növényi életerő fokozó alkalmazásával ezen mikroorganizmusok fejlődését és helyes egyensúlyát fent lehet tartani. Használata javasolható mind az otthoni kertészkedéshez, mint pedig az üzemszerű, fenntartható növénytermesztés területén.

 

A Biokal 02:

 • Erősíti a gyökereket és lehetővé teszi, hogy a növény a talajban lévő tápanyagokat és ásványi anyagokat hatékonyabban használja. Javítja a növény vízgazdálkodását, ellenállóbbá teszi a növényt tartósabb szárazság vagy rendszertelen csapadék idején,
 • erősebb, zöldebb leveleket teremt, ami a fotoszintézis és a további fejlődés elengedhetetlen feltétele,
 • erősíti a növény ellenálló képességét a kártevőkkel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben,
 • a szerben lévő szerves anyagok, ásványi sók és nyomelemek hosszú időre előre növelhetik a talaj ásványi átviteli képességét.

 

3.) Természetes kártevőriasztó

A kártevők elleni védekezés logikus megközelítése, hogy az udvaron vagy a kertben található különféle organizmusok egyensúlyban legyenek. Egy változatos ökoszisztémában a kártevő populációk szabályozása természetes módon történik meg. Az egyensúly kialakításánál a legkevésbé mérgező termékek használatára helyezzük a hangsúlyt, hogy a hasznos rovarok a legkevesebb károsodást szenvedjék el. Ennek elérésére olyan természetes anyagokat használunk, mint amilyen a Biokal 02.

Ha a kerti kártevők jelen vannak, először a legkevésbé toxikus módszert kell alkalmazni: a Biokal 02 jó megoldásnak tűnik. Úgy működik, mint egy akadály, vagy mint a szögesdrót, a csúszó-mászó kártevőket, mint a hangyák, kívül tartja. A Biokal 02 speciális illóolaj tartalma hatékony védelmet nyújt a hangyák anélkül, hogy veszélyeztetné gyermekeinket és a háziállatainkat.

 

Speciális illóolaj tartalom

Különleges illóolaj tartalma miatt nagyon hatásos a különböző növényi kártevők (levéltetvek, rovarok, atkák stb.) ellen. Ahhoz, hogy egy parazita vagy kórokozó ellen a növényt a legjobban megvédjük, a kezelést több alkalommal (általában három alkalommal) ismételni kell, annak érdekében, hogy a kártevők egy következő generációja ellen is hatékony legyen a védelem, csakúgy, mint az egyéb hagyományos növényvédő szerek esetében.

 

Kórokozók

Ez a termék számos vírus, baktérium és gomba elszaporodását csökkenti, ezért önmagában, vagy más anyagokkal kombinálva célszerű használni a kórokozók leküzdésére. Nagyon hatékony az Erwinia amylovora ellen is.

 

Melyek azok a problémák, amelyekre megoldást nyújthat a Biokal termékcsalád?

Humuszhiány
A Biokal termékcsalád minden tagjának alapvető összetevője a biohumusz, mely a megfelelő formában (oldat és tápkocka) hosszan tartó tápanyag utánpótlást biztosít.
Szárazság
Az időjárást sajnos még nem tudjuk befolyásolni, bár mindent megteszünk, hogy kivédjük viszontagságait. A Biokal javítja a növény vízgazdálkodását, így az jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiséget, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakokon.
Kicsi, apró a termés (gyökér, répa, málna, eper, alma)
Az apró termés részben a szárazság és a tápanyaghiány miatt következik be, részben a növény fajtájának hibája. A Biokal-lal kezelt növény – mivel egészséges és erőteljes és vízháztartása is megerősített – nagyobb szem, nagyobb mennyiség és egészségesebb termést hoz.
Rövid a virágzási időszak, kevés megtermékenyített mag
A Biokal NÖVÉNYERŐSÍTŐ meghosszabbítja a virágzási időszakot, ezáltal javítja a megtermékenyített magok arányát (kötésarányt). A napraforgó esetén például a Biokal-technológia alkalmazása jelentősen csökkenti az üres magok kialakulását.
Alacsony a búza sikértartalma
Biokal használatával – a mennyiség növelése mellett – a gabona sikértartalma nő, minősége javul. 

 

Alkalmazás

A terméket használat előtt alaposan fel kell rázni.
Semmi sem akadályozza a Biokal 02 más termékekkel együttes használatát.
Ha más termékeket is használunk azonban, a permetezésre használt eszközöket alaposan meg kell tisztítani a Biokal 02 bekeverése előtt.

Ajánlott:

Dísznövény kertészetekben, facsemeték, faiskolás állományában, gyümölcsösökben, erdőkben hagyományos mezőgazdasági és biotermelésnél.

Bármilyen hagyományos és biogazdálkodásban használt növényvédő szerrel keverhető! 

 

Felhasználás módja:

Permetezzük a növényt, vagy öntsük közvetlenül a talajra a hígított oldatot, a táblázatban feltüntetett hígítások szerint.

A permetezési anyag előkészítése:

Permetező oldat egy egységének elkészítéséhez megadott mennyiségű Biokal 02-et keverjen 10 liter vízhez egy tiszta edényben. A víz és permetező anyag bekeverését a permetező toronyban, vagy a permetezési adapter tartályában lehet biztonságosan végrehajtani. Mindkét esetben a vonatkozó alkalmazási utasítást be kell tartani.

 

A permetező berendezés előkészítése:

A permetező berendezést vagy adaptert a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően kell előkészíteni. Fontos, hogy a permetezéshez szükséges nyomást pontosan beállítsuk, és a berendezés sebességét előre meghatározzuk. A permetezés után a berendezéseket tiszta vízzel mossuk el.

 

Biztonság:

Biokal 02-őt az organikus termékekre vonatkozó irányelvek szerint gyártjuk. A gyártási folyamatban felhasznált anyagok az organikus irányelveknek és az engedélyezett anyagok listájának megfelelő, a természetben előforduló és fenntartható forrásokból származnak. A Biokal 02 NEM tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat, állati összetevőket, állati termékeket, trágyát vagy trágya melléktermékeket. Biokal 02 környezetbarát, az állatokra, növényekre és emberekre nem káros. 

 

Fontos tulajdonságok:

 • 100%-ban szerves és természetes
 • nem mérgező
  könnyen használható
 • mindenfajta növény esetében hatékony
 • koncentrált a hosszú eltarthatóság végett
 • költséghatékony (erősen koncentrált, hígítható oldat)
 • különösen hatékony a savas esők hatásai, tűzelhalás, a fák és fás szárú növények, szőlő egyéb betegségeinek leküzdésére,
 • javítja a növények általános egészségi és biokémiai jellemzőit,
 • erősíti a növények immunrendszerét (természetes ellenálló képességét),
 • segíti a növények vegetációs ciklusa során az élettani tartalékok teljes körű beépülését és serkenti a normális anyagcsere-folyamatokat,
 • növények jobban ellenállnak a kedvezőtlen termesztési feltételeknek,
 • a teljes növekedési ciklus folyamán segíti, hogy a növények jobban átvészeljék a kritikus időszakokat,
 • gyorsítja a növekedést,
 • használatával nagyobbak, fényesebbek, s ennek következtében klorofillban gazdagabbak a levelek,
 • elősegíti, hogy a növények többet virágozzanak, a virágzási idő megnő,
 • jobb, nagyobb, dúsabb termés: a gyümölcs/termés minősége javul, mennyisége nő. 

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

Megosztás: