Részletes ismertető
Fermentált Csalánkivonat koncentrátum
a növények ellenálló képességének erősítéséhez, valamint a levéltetvek és atkák ellen.
Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva
Fermentált Csalánkivonat koncentrátum
a növények ellenálló képességének erősítéséhez, valamint a levéltetvek és atkák ellen.
A csalánban termelődő csalánméreg és szerves savak erős hatást gyakorolnak a növényekre. A bennük lévő aktív összetevőket, mint például az acetil-kolint vagy a hisztamint, a pajzs- és levéltetvek nem tolerálják.
A csalánkivonat természetes úton támogatja a növények ellenálló képességét, megvastagítja a bőrszövetet, ezáltal az nehezebben átjárható a betegséget okozó gombáknak, valamint a szúró szívó kártevőknek.
Megelőzésképpen a Csalán kivonat koncentrátumot tavasztól őszig permetezzük növényeinkre 7 -14 napos gyakorisággal. Esős időjárási körülmények között, illetve erős rovarfertőzés esetén rövidebb időintervallumok ajánlottak.
A legjobb hatást száraz növényekre permetezés esetén érhetjük el.
Alkalmazási mennyiség permetezéseknél:
0,5 – 2 % oldattal (1 liter vízhez 20 ml – egy kupak – csalánkivonat koncentrátumot adva).
A Csalánkivonat koncentrátum összetevői:
tisztított víz, szárított csalán, tejsav- és fotoszintetizáló baktérium, élesztőgomba és cukornád melasz.
Előnyök:
-Nagy mértékben hozzájárul a növények megerősödéséhez
-Természetes úton fokozza az ellenállóképességüket
-Nincs egészségügyi várakozási idő
-GMO mentes
Felhasználási területek:
-Kertészetek, gyümölcstermesztés, zöldségtermesztés, szőlőtermesztés, dísznövények, hobbikertek
Tárolás:
-Hűvös, sötét helyen +8-tól +18°C-ig (hűtőszekrényben nem tárolható!)
A Csalánkivonat koncentrátum 2-féle kiszerelésben kerül forgalmazásra: 0,5 literes és 1 literes kiszerelésben
Az osztrák AGES ügynökség 9a DMG 1994 egyedi engedélyével szerepel az infoXgen ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerek katalógusában.