Részletes ismertető

DELL”AGRO PLUS növénykondicionáló készítmény

Alapanyagok:

cukorrépa melasz, cukorszirup árpából, búzából, kukoricából

Felhasználás:

Szántóföldi és zöldség kultúrákban, a növények kondíciójának javítására: – szántóföldi kultúrákban 2-4 l/ha-mennyiségben, legfeljebb 1,5 %-os töménységben, a növények intenzív vegetatív növekedésének időszakában 1 alkalommal, állománype rmetezéssel kijuttatva – őszi káposztarepcében ősszel 5-6 leveles állapotban, vagy tavasszal szárba indulás előtt kijutatva – kalászosokban bokrosodáskor kijuttatva – kukoricában és napraforgóban 4-6 leveles állapotban kijuttatva – zöldségnövényekben 5-10 l/ha-mennyiségben, a növények intenzív vegetatív növekedésének kezdetétől, hetente csepegtető öntözéssel kijuttatva. A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Ökotermesztésben engedélyezett

 

A termék az AÖP-ben engedélyezett!

 

A DELL”AGRO PLUS egy rendkívül magas, 60% szervesanyag tartalommal rendelkező növénykondicionáló készítmény, melynek hatékonyságát hazai és külföldi kísérleti eredmények igazolják. Hatása elsősorban az intenzívebb vegetatív fejlődésben mutatkozik meg, a megnövekedett vegetatív tömegnek köszönhetően pedig nő a termés mennyisége. A készítmény emellett növeli a növények biotikus- és abiotikus stresszel szembeni ellenállóságát.

 

A DELL”AGRO PLUS 23,1%-ban tartalmaz olyan kis molekulatömegű, vízben oldódó humuszanyagokat – fulvosavak – melyeket a növény gyökéren és lombon keresztül is képes felvenni. A fulvosavak metabolikus- és hormonális hatásuknak köszönhetően javítják a hajtás és gyökérnövekedést. A Dell” Agro Plus kizárólag növényi eredetű aminosavakat tartalmaz, melyek hasznosulása jobb, mint az állati eredetű termékeké. A 21,7%-os aminosav tartalom az ásványi nitrogén-formákkal szemben közvetlenül hasznosítható és beépíthető a fehérjékbe. Az aminosavak javítják a nitrogén hasznosulását a növényben, stimulálják a fotoszintetikus aktivitást és a növekedést. Az exogén aminosavak emellett hormonális hatással is rendelkeznek, így növelik a stresszel szembeni ellenállóságot.

A DELL”AGRO PLUS elsősorban a vegetatív szervek erősebb fejlődésében mutatkozik meg. A nagyobb gyökérzet intenzívebb tápanyagfelvételt, a nagyobb levéltömeg intenzívebb fotoszintézist, több szerves anyag előállítást biztosít. Ezek a hatások jelentik az alapját a magasabb terméseredményeknek.

Szántóföldi kísérletek alkalmával a DELL”AGRO PLUS 2 l/ha-os dózissal és csupán egy alkalommal végzett kezelése a gyengébb termőképességű talajokon is kiemelkedő terméseredményt adott. 

Előírt minőségi feltételek

Nitrogén (N) (m/m %) >8
Foszfor-pentoxid (P2O5) (m/m %) >0,5
Kálium-oxid (K2O) (m/m %) >0,2
Huminsav (fulvosav) (m/m %) >23
Aminósav (m/m %) >21
Poliszacharid (m/m %) >6,2 

 

A DELL”AGRO PLUS a növénykondicionáló készítmények legújabb generációjának tagja, talajon és levélen keresztül egyaránt hatékony, flexibilis kijuttatási lehetőséget biztosítva a gazdáknak.
 

Felhasználás

 
Szántóföldi kultúrák
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 2-4 liter/ha (max: 1,5 %); 1 alkalommal – levélkezelés, intenzív növekedési fázisban

Kalászosok
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 2-4 liter/ha (max: 1,5 %); 1 alkalommal – bokrosodáskor

Kukorica, Napraforgó
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 2-4 liter/ha (max: 1,5 %); 1 alkalommal – 4-6 leveles állapotban

Őszi káposztarepce
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 2-4 liter/ha (max: 1,5 %); 1 alkalommal – ősszel, 5-6 leveles állapotban, vagy tavasszal szárbaindulás előtt

Zöldségfélék
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 5-10 liter/ha; Hetente – csepegtető öntözés, intenzív vegetatív fejlődéskor

Gyümölcsfélék
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 2-6 liter/ha; 3 alkalommal – virágzás után, sziromhullás után, gyümölcs színeződés kezdetén

Szőlő
szervesanyagpótlás, tápanyagpótlás
Technológia / dózis: 3-6 liter/ha; 3 alkalommal – virágzás előtt, fürttisztulás után és fürtzáródáskor 

 

A DELL” AGRO PLUS Engedélyokirata:

DellAgroPLus2018

 

Megrendelés / Ajánlatkérés ide kattintava

Megosztás: