Részletes ismertető

A BroccaVita mikrobák spóráit tartalmazó természetes lombtrágya.

 

A levélfelületre juttatva biztosítja a lomb folyamatos nitrogén és egyéb tápanyagokkal való ellátását. Összetevői révén növeli a növények természetes ellenálló képességét a gombabetegségekkel szemben.

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

BROCCAVITA

spórát tartalmazó készítmény

AKG-ban felhasználható termék

 

Részletes ismertető:

BroccaVita® mikrobák spóráit tartalmazó természetes lombtrágya, amely hozzájárul a növények jobb kondíciójának eléréséhez.

A levélfelületre juttatva biztosítja a lomb folyamatos nitrogén és egyéb tápanyagokkal való ellátását. Összetevői révén növeli a növények természetes ellenálló képességét a gombabetegségekkel szemben. A készítmény hatását nem rontják a szélsőséges környezeti hatások (magas UV sugárzás, fagy, kánikula, szárazság, extrém pH vagy EC). A BroccaVita® kezeléseknek köszönhetően, a növények stressztűrőképessége megnő. A növényt érő kedvezőtlen hatások után a növények regenerációja sokkal gyorsabb.

 

A nedves körülmények és a párás levegő kedvez a gombabetegségek megjelenésének. A BroccaVita® összetevői ilyen körülmények közt a legaktívabbak. Fokozza a növények ellenálló képességét, erős fertőzési nyomás esetén is hatékonyan gátolja a tünetek megjelenését. A betakarítás előtt BroccaVita®-val kezelt növények jobban ellenállnak a tárolási betegségeknek.

 

A készítmény hosszú tartamhatással rendelkezik. Két egymást követő (5-7 nap eltéréssel) kezelés akár 2 – 3 hetes tartamhatást biztosít. Fontos a megfelelő fedettség. A teljes vegetációs periódusban növényfajtól függően 2 (saláta, korai káposzta stb.) – 6 (szőlő, alma, póréhagyma) kezelés elég. A BroccaVita® kezelések folyamatos tápanyagellátással javítják a növények kondícióját, a fontos beltartalmi értékeket, a minőséget és a hozamot.

 

EGYÉB TULAJDONSÁGOK

  • SZÉLES HATÁSSPEKTRUMÚ
  • RÉZ TARTALMÚ ÉS EGYÉB GOMBA, ROVARÖLŐ, GYOMIRTÓ SZEREKKEL IS KEVERHETŐ
  • TÖBBSZÖRÖS TÖMÉNYSÉGBEN, 25°C FELETT SEM PERZSEL
  • HATÓANYAG MARADÉKMENTES TECHNOLÓGIA, MÉHEKRE NEM VESZÉLYES
  • ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 NAP

 

ALKALMAZÁS:

Felhasználható kertészeti és szántóföldi kultúrákban egyaránt. Más szerekkel egy menetben kijuttatható (kivételt képeznek az antibiotikumot tartalmazó készítmények). Tapadás fokozó szer hozzáadása javasolt.

 

Gyümölcs (csonthéjasok, szőlő) termesztésben

A gyümölcs (csonthéjasok, szőlő) termesztésben, a BroccaVita® intenzív hajtásnövedekést eredményez, növeli a növények és a termés ellenálló képességét a gombás megbetegedésekkel (Phodosparea, Venturia, Plasmopara, Uncinula, stb) szemben, növeli a termés hozamát és minőségét. Az éves hajtásnövekedés számottevőbb, csökken az alternancia.

BroccaVita® válogatott baktériumtörzsei szerves tápanyagokkal és növekedési faktorokkal késztetik a növényeket a stabil magasabb minőség előállítására. Növeli a növények HŐ, FAGY, SZÁRAZSÁG és egyéb KÖRNYEZETI STRESSZTŰRÉSÉT, segíti a rehabilitációt. Fungisztatikus komponensei segítségével visszatartja a kórokozó gombák megtelepedését, terjedését. A betakarításhoz közeli időszakban is problémamentesen használható, „0 napos” készítmény.

 

Kijuttatása: 10-20 l/ha dózisban a zöldfelület megjelenésétől kezdődő állapottól 2-4 alkalommal a gyümölcs érése előtti állapotig, 1000 l/ha vízzel, egyéb növényvédő szerrel egy menetben. Minél jobb a lombfedettség, annál nagyobb a hatékonyság. A gyorsabb kezdeti hatékonyság érdekében adható mellé 2,5-5 l/ha BioVita Activ®, ami felgyorsítja a mikrobák felszaporodását a kijuttatás után. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap. Virágzásban használni tilos.

 

Zöldség kultúrákban

Zöldség kultúrákban, a BroccaVita® használatával szerves tápanyagokkal és növekedés faktorokkal látjuk el a lombfelületet, aminek következtében nagyobb lesz a fotoszintetizáló felület, gyorsabb a termés képződés és egyenletes a fejlődés. Fungisztatikus komponensei jelentősen csökkentik, vagy akár meg is előzik a gombák és baktériumok által okozott veszteséget a termőföldön és a tárolóban is.

A BroccaVita® duplán hat, egyrészt jó kondícióba hozza a növény állományt, amely már önmagában egy biztonságot jelent, másrészt antagonista összetevői jelentősen megerősítik ezt a biztonságot. Ezáltal segíthetünk a nagyobb hozam elérésében és a minőség javításában. A legjobb védekezés a megelőzés!

 

Kijuttatás: 10-20 l/ha legalább 600 l vízzel, a lombfelületre permetezve, akár más szerekkel egy menetben. Jobb fedettség nagyobb hatékonyságot nyújt. A gyorsabb kezdeti hatékonyság érdekében, érdemes hozzá keverni 2,5-5 l BioVita Activ®, ami felgyorsítja a mikrobák szaporodását a kijuttatás után. Rendeszeres BroccaVita® kezeléssel a növény levélfelületén a kórokozóknak nem marad támadási felület.

 

Kalászosok termesztésében

Kalászosok termesztésében, a BroccaVita®, a levélfelület flórájának stabilizálásával növeli a növény ellenálló képességét gombás megbetegedésekkel (Fusarium, Erysiphe, Puccinia) szemben. Jelentősen nő a nyersfehérje és nedves sikértartalom, a HL súly, emellett a mikotoxinok jelenléte nem kimutatható.

 

Kijuttatás: 10 l/ha, bokrosodástól, max. kétszeri alkalommal, a záslóslevelek megjelenése előtt 200-300 l vízzel, akár gyomirtással egy menetben.

 

Kukorica termesztésben

Kukorica termesztésben, a BroccaVita®, a levélfelület mikroflórájának stabilizálásával növeli a növény ellenálló képességét gombás megbetegedésekkel (Fusarium, Ustilago) szemben. Nő a keményítő tartalom, a mikotoxinok jelenléte nem kimutatható.

Kijuttatás: 10 l/ha, 6-8 leveles állapottól max. kétszeri alkalommal az 50-60 cm-es növénymagasságig, 200-300 l/ha vízzel, akár gyomirtással egy menetben.

 

Napraforgó termesztésben

Napraforgó termesztésben, a BroccaVita® növeli a növény ellenálló képességét a gombás megbetegedésekkel (Sclerotinia, Phoma, Alternaria) szemben, javítja a termés minőségét és növeli a hozamot.

 

Kijuttatás: 10 l/ha dózisban 6-8 leveles állapottól, max. kétszeri alkalommal, csillagbimbós állapotig 200-300 l vízzel, akár gyomirtással egy menetben.

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

Technológiai ajánlások

 

Gyümölcs

 

Burgonya

 

Paradicsom

 

Paprika

 

Hagyma

 

Káposzta, Karfiol, Brokkoli

 

Gyökérzöldség

 

Uborka

 

Szamóca

 

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

Megosztás: