Részletes ismertető

Amalgerol Starter

Alapanyagok:

 Monoammónium foszfát, cink-oxid, szepiolit, Amalgerol Essence

Felhasználás:

Szántóföldi kultúrákban 20 kg/ha mennyiségben vetéskor a magágyba kijuttatva.

Ökotermesztési engedély:

Nincs

Az Amalgerol® Starter az Amalgerol® új szilárd fejlesztése

A növények optimális fejlődésének, megfelelő kondíciójának, ellenálló képességének alapfeltétele a harmonikus tápláltsági állapot is. Sokszor halljuk szakemberek körében, hogy „Kinőtt a foga alól.”, amikor egy fiatal növényállományt a gyors és egyöntetű fejlődésének köszönhetően, már nem tudják a kártevők számottevően károsítani. Egy vontatott egyenetlen kelésű növényállományban nem csak a kártevők, hanem ezen időszakban fellépő aszályos periódus vagy hirtelen kialakult belvíz is nagyobb kárt okoz, mint egy gyorsan és egyöntetűen fejlődő állományban. A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények egyedfejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb
tápelemeket.

A startertrágyázás elsődleges célja a gyors kelés és az erőteljes gyökérnövekedés biztosítása az egyedfejlődés kezdeti szakaszában azáltal, hogy a kezdeti fejlődéshez megfelelő mennyiségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort biztosítunk a csírázó növénynek. Ha a könnyen felvehető tápanyagokat tartalmazó műtrágya nem a csírázó mag közvetlen környezetében van, a starterhatás nem érvényesül. Ennek érdekében a műtrágyát az elvetett maggal egy sorba mikrogranulátum adapterrel kell kijuttatni.

Az Amalgerol® új szilárd fejlesztése az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya.

Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket. A gyors gyökér képződést elősegíti a magas, könnyen felvehető foszfor, cink és kén tartalma. Magas kálium tartalma javítja a sejtek áteresztő képességét, amely elősegíti a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését.

Az Amalgerol® Starter (4% N; 24% P2O5; 2% K2O; 1,25% S; 2% Zn; 5% Amalgerol® Essence) különlegessége, hogy 5%-os keverék arányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, amely hígítatlanul 100%-ban van jelen a termékben elősegítve a talaj mikrobiológiai életét, a tápanyag feltáródást és ezáltal a növény fejlődését.

Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz n nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termés
mennyiségének és minőségének növelésére fordítódik. Az Amalgerol® Starter-ben a tápelemeket tartalmazó mikrogranulált műtrágya mellett fajsúly egalizálással (homogenitás) az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációja van jelen a 20 kg-os kiszerelésben.

 

Az Amalgerol® Starter dózisa:

10-20 kg/ha.

 

Az Amalgerol® Starter 15 kg/ha dózisának tesztelése 2019-ben hazai viszonyok között kukoricában történt meg. Az Amalgerol® Starter növényeket segítő kezdeti starterhatása 3-4 leveles korban bizonyítottan a következőkben foglalhatóak össze:

  • Az alkalmazott 15 kg/ha Amalgerol® Starter-rel vetett növények gyorsabb fejlődési eréllyel rendelkeznek, vitálisabbak és látható előnyük van a kezeletlennel szemben.
  • Az Amalgerol® Starter-rel vetett kukorica növények egy levél fejlettségi előnnyel rendelkeznek, vastagabb a gyökér- és száralapi rész, valamint láthatóan fejlettebb gyökérrendszer alakul ki.
  • Az Amalgerol® Starter-rel vetett kukorica növények gyökérzetén intenzívebb a gyökérszőrök kialakulása. Ez a gyökérrendszer jobban segíti a növény víz- és tápanyag felvételét.
Az Amalgerol® Starter-rel kezelt kukorica fejlettségi előnye a
kezeletlenhez viszonyítva

Az Amalgerol® Starter egy biológiai hatékonyságú mikrogranulált startertrágya. Ebben a szegmensben az egyetlen termék, amely Amalgerol®-t tartalmaz. Emiatt az Amalgerol® Starter alkalmazásával minden olyan talajhatás érvényesül, amelyeket korábban az Amalgerol® kapcsán tárgyaltunk. További egyedisége a terméknek, hogy az Amalgerol®-t Essence formában tartalmazza, tehát további szervesanyagok (aminosavak) fokozzák a hatékonyságot. 

 

Forrás: HECHTA Kft.

Megosztás: