Részletes ismertető

Amalgerol Essence

Alapanyagok:

Algakivonat, növényi kivonatok, hidrolizált fehérjék, melasz

Felhasználás:

– Szántóföldi kultúrákban állománykezelésre 2-4 l/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két alkalommal, 250-400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.
– Szőlő-gyümölcs és zöldség kultúrákban állománykezelésre 2-4 l/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során négy alkalommal, 250-800 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem
alkalmazható! Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Ökotermesztésben engedélyezett

 

Amalgerol® Essence a továbbfejlesztett Amalgerol®

Az Amalgerol® Essence az Amalgerol® modern, fejlesztett változata. Az Amalgerol® alap összetevői az Essence-ben megmaradtak, de néhány összetevő természetes, biológiai anyagra cserélődött, hogy az Essence tökéletesen megfeleljen a biológiai készítmények előírásainak, így az Amalgerol® Essence a biológiai termesztésben is használható készítmény.

Az Amalgerol® Essence-ben az összetevők kiegészültek egy széles aminosav sorral, növelve az Essence biológiai hatékonyságát. Az aminosavak a növényi szervezetekben a fehérjék építőelemei, hormonok és enzimek képződnek belőlük. Az aminosavak szabályozzák és serkentik a növények élettani folyamatait, ezért a klorofill szintézis, fehérjefelépítés, cukorszintézis, sejtdifferenciálódás, a tápanyag szállítás és a megtermékenyülés elengedhetetlen alkotórészei.

A növények saját maguk építik fel és raktározzák az aminosavakat és amikor szükség van rá, felhasználják. Abban az esetben, amikor a növény készen megkapja ezeket az aminosavakat, úgy ezeket már nem kell saját magának felépítenie, így tápanyagot, energiát és időt takarít meg. 
Ezen aminosavakat tartalmazó fehérjék felépítése gyorsabban végbemegy és a növények sokkal gyorsabban tudnak reagálni az őket ért kedvezőtlen hatásokra. Az így megtakarított tápanyag és energia a növények ellenálló képességének, termés mennyiségének és minőségének növelésére fordítódik.

Az aminosavak fontosak a növények ellenálló képességének fokozásában is. Ha stressz éri a növényeket a növények bezárják a gázcserenyílásokat és elkezdik raktározni a tápanyagokat, így az aminosavakat is. Mivel zárt gázcserenyílásokkal, levegő nélkül nem lehet anyagokat előállítani, a növények a saját elraktározott anyagaikat kezdik lebontani a túlélés érdekében. Ha a stressz hosszú ideig tart, vagy ebből az állapotból nem tudjuk kihozni a növényeket, az a növény károsodásával, termésveszteséggel esetleg a növény kipusztulásával járhat.

Az aminosavak előállíthatók mesterségesen, vagy növényi és állati fehérjék bontásával. Hatásban és használhatóságban nincs különbség a különböző módon előállított aminosavak között. Mesterségesen csak néhány aminosavat lehet előállítani. A fehérjék bontásából előállított aminosavakat tartalmazó termékek többfajta aminosavat tartalmaznak, teljeskörű aminosav készletet biztosítanak a növények számára. Az Amalgerol® Essence aminosav készlete fehérjék
bontásából származik, amelyet kémiai hidrolízis (darabolás, széttörés) módszerével állítottak elő. 

Az Amalgerol® Essence hatékonysága a magyarországi kísérletek során bizonyított tavaszi búzában, burgonyában, paradicsomban, paprikában, uborkában, szőlőben és almában.

Tavaszi búzában 2×2 és 2×4 l/ha-os dózissal került beállításra. A kezelések kétnóduszos stádiumban és virágzás kezdetén történtek.
Az Amalgerol® Essence 17 %-kal növelte a gyökértömeget és 22 %-kal volt több a betakarított termés. 

Burgonyában a keszthelyi Burgonyakutatási Központban ’Démon’ és ’Hópehely’ fajtákban négy alkalommal 4 l/ha-os dózis került kipermetezésre (lombkezelés) a növényvédelmi technológiákkal egymenetben. Mindkét fajta esetében a plusz terméstöbblet elérte a 12 %-ot (ez jelentős profitnövekedés).

Az Amalgerol®-lal korábban igazolt termésképzésben meghatározó, hogy az Amalgerol® Essence alkalmazásával is egyöntetűbb, nagyobb, a piaci igényeknek megfelelő gumóképződés tapasztalható.

 

Az Amalgerol® Essence kezeléssel egyöntetűbb, piacosabb gumóképződés érhető el. Fajta: Hópehely

 

Almában két különböző dózis került beállításra Komáromban. Négy alkalommal 2 l/ha és 4 l/ha került ki az ültetvénybe. A permetezések a növényvédelmi kezelésekbe kerültek beépítésre. A 4×2 l/ha esetében + 56 %, míg 4×4 l/ha Amalgerol® Essence kijuttatásakor + 83 %-os termésátlag növekedést mértek.

 

Amalgerol® Essence-szel kezelt alma
egészséges és többet terem

A növényvédelmi kezelésekkel egymenetben alkalmazott Amalgerol® Essence technológiája egészséges almatermést eredményezett.

 

Forrás: HECHTA Kft.

 

Megosztás: