Részletes ismertető

 

 

Gilisztahumuszból kivont effektív mikroorganizmusokat tartalmazó készítmény

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

 

 

AlgilBio

Alapanyagok:

Gilisztahumusz és gilisztahumuszból kivont effektív mikroorganizmusok

Felhasználás:

Szabadföldi és üvegházi, fóliás paprikatermesztésben a paprikák kondíciójának javítására, 20-60 l/ha mennyiségben, 200 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva – palántaneveléskor 60 l/ha mennyiségben levélkezeléssel, – kiültetés után 60 l/ha mennyiségben tápoldatozással – virágzás előtt 2 héttel 30 l/ha mennyiségben levélkezeléssel, – virágzáskor 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel – a termések megjelenésekor 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel, – a termésérés kezdetén 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel. A készítmény baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!

Ökotermesztésben engedélyezett

A termék jellemzői

Ökológiai (bio) gazdálkodásban használható
A piacon kapható legmagasabb fajszámmal rendelkező mikroorganizmus tartalmú termék.
Tárolása hűtést és fagyasztást nem igényel!
Komposztálás folyamatait gyorsítja, illetve elősegíti.
Nagyobb, ízesebb, szebb termések.
Üvegházi és fólia termesztésnél visszaadja az eredeti természetes szabadföldi ízt.
Magasabb terméshozamok paprika kultúrában.
Egyedi gyártástechnológia.
Teljes körű alkalmazásra alkalmas (lombtrágyaként, talajoltó készítményként).
Segít a tápanyagfelvételt, elősegíti a szárnövekedést, levélképződést, virág képződést.
Növeli a növények stressz tűrőképességét (időjárás, kártevők).
Műtrágyák és tápoldatok hatását felerősíti.
Baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!
Készítmény hígítása előtt legalább 5 percet kell pihentetni a keverésre szánt vizet.

 

Miért AlgilBio?

Természetes ízű termések üvegházban és fóliában.
100%-ban Bio! (teljesen vegyszermentes)
Csak természetes anyagokat használunk
Jó alternatíva a bio gazdaságok növénytáplálására.
AlgilBio több mint 2000 mikroorganizmus fajt tartalmaz. 
Tárolása speciális körülményeket nem igényel.
Akár 20% – 40% közötti terméshozam növekedés is elérhető.
A gyártástechnológia is a hasznos mikrobák természetes felszaporításán alapul.
A növény felületére jutva a növekedésre és az immunerősítésre sarkalja növényt.
A talajba jutva a tápanyagok hozzáférhetőségét javítja a készítmény.
Kevesebb műtrágyát és tápanyagot kell használnunk.

 

Ismertebb hasznos baktréium fajták a termékben

Chitinophaga pinensis (nagy mérétkben tartalmaz): kitin hidrolízisre képes baktérium, ami az anyagcsere és növekedési folyamatokra van kedvező hatással.
Rhodopseudomonas palustris (nagy mérétkben tartalmaz): fotoszintetizáló baktérium, ami képes nitrogén megkötésre. Számos helyen használják biotechnológiai kutatásokhoz.
Dyadobacter fermentans (nagy mérétkben tartalmaz): Bioremediációra alkalmas, a környezet megtisztítására alkalmas a (toxikus) hulladékoktól, ami szintén előny a növényeknek.
Mesorhizobium Loti (nagy mértékben tartalmaz), korábbi nevén Rhizobium Loti: olyan Rhizobium baktérium, ami a gyökéren megtapadva segíti elő a nitrogénkötés.
Verrucomicrobium spinosum: a talajkultúrák számára fontos baktérium.
Mesorhizobium opportunistum: amely filogenetikai szempontból polifiletikus, szervező ereje csak a gümőképzésre való képesség.
Cytophaga hutchinsonii: a talajban gyorsan megemészti kristályos cellulózt.
Flavobacterium johnsoniae: kitin és számos egyéb makro- molekulák lebontását segíti elő, ami miatt a biomassza-átalakításban felhasználható.
Bradyrhizobium japonicum: nitrogén-kötő baktérium.
Rhizobium leguminosarum: baktérium, ami segíti a nitrogén megkötést.
Mesorhizobium ciceri: Rhizobium baktérium, ami a gyökéren megtapadva segíti elő a nitrogénkötés.
Rhodobacter sphaeroides: fotoszintetizáló baktérium, ami segíti a nitrogén megkötést.
Azospirillum sp.; Azospirillum brasilense: nitrogénmegkötést segíti elő a levegőből.
Azotobacter vinelandii: nitrogénmegkötést segíti elő a levegőből.
Pseudomonas fluorescens: A N elillanását megakadályozza (műtrágyákból foszfort mobilizál), valamint elvonja az Fe+++ ionokat a korokozó gombák elől.
Bacillus subtilis: képes a kedvezőtlen környezeti körülmények közti túlélést biztosító, szívós endospórát létrehozni. Talajjavító baktériumként alkalmazzák a mezőgazdaságban és a kertészetben. Természetes gombaölő hatású, biológiai irtószerként is alkalmazzák.

 

Hatásmechanizmus

Az AlgilBio növénykondicionáló készítményt a zöldség növénytermesztőkön át az otthoni konyhakerti növények ápolásán keresztül rengeteg emberhez érhet el. A bio tápszert giliszták segítségével elő állított humuszból, valamint növényi anyagok használatával hozzuk létre. Az új termékkel sikeresen kísérleteztünk a Károly Róbert főiskolán egy külön álló kísérlet keretében. Továbbá a hatóságnál végzett kísérletek is pozitív eredményekkel jártak. A folyadékban lévő mikroorganizmusok a növények számára elősegítik a tápanyagfelvételt (effektív mikroorganizmusok). Jó hatással van a szárnövekedésre, valamint a levélképződést is elősegíti. A folyadék hatására több virág képződik, továbbá a termésképződés és a termésérés is hamarabb zajlik le. A növénykondicionáló kiváló talaj számára is, mivel a benne lévő mikroorganizmusok a talajban elszaporodva kedvezően hatnak a növényre. A gazdálkodók számára jó alternatíva, mivel szintetikus anyagokat nem tartalmaz.
A folyadékban található mikroorganizmusoknak köszönhetően a növények óriási gyökérhálózatot tudnak létre hozni, ami segíti a növények számára a megfelelő tápanyagfelvételt.

 

Az AlgilBio növénykondicionáló készítménnyel végzet kísérletek eredményei

A forgalmazási engedély megszerzéséhez szükséges laboratóriumi vizsgálatokon a termék átesett, ami alapján jogszabályban előírt értékeknek teljes mértékben megfelelt. A folyadék toxikus elemeket nem tartalmaz, valamint a higiénés mikrobiológiai vizsgálat alapján bőven a határérték alatt van az emberre veszélyes kórokozók száma. A növénykondícinálónk pH semleges és fitotoxikus elváltozást nem okoz a növények számára.

Stressz hatásoknak kitett (nagyhőség, vízhiány) paradicsomon végzet kísérlet során a termékünkkel kezelt növények jobban ellenálltak stresszhatásoknak, illetve sokkal nagyobb terméshozamot produkáltak a kontrollhoz képest. A kijuttatott növénykondicionáló könnyen hígítható klórmentes vízzel, emellett a folyadék megtapad a növény felszínén. Paprikán végzett kísérletek során pedig terméshozam-, levélszám-, magasság növekedést illetve átlagbogyó súlynövekedést tapasztaltunk.

Nagyüzemi körülmények között végzet kísérlet során pedig 15%-os terméshozam növekedést értünk el hatszori kjuttatással, de az Algilbio növénykondicionáló megfelelő időben és rendszeresen kijuttatva akár 20% – 40% közötti terméshozam növekedést is eredményezhet.

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

AlgilBio ismertető VIDEO

 

Megrendelés / árajánlatkérés ide kattintva

 

Megosztás: